Šareno na radost

Pravnici, psiholozi, ekonomisti, inženjeri, lingvisti, sociolozi, pedagozi, andragozi. Sve su to profesije koje se često viđaju u HR krugovima.

I sama sam zagovornik teze da bez multifukcionalnih znanja timova ništa, ali opet, ne mogu a da se ne zapitam – da li je potrebno napraviti jednu profesionalnu policiju?RoofCoop

I onda fino ta policija kaže: e prijatelju, ti ne smeš više da se baviš HR-om. A razlog bude unapred određen: em nemaš škole za to, em se ne trudiš i nisi se usavršio (čitaj- em si šarlatan), em se ponašaš kao da si popio svu mudrost sveta, em si na visokom položaju i uticajan si, em utičeš na druge i širiš glupost.

A onda sa druge strane onima koji su pokretači a formalno znanje koje nose i nije im baš uobičajeno, ta ista policija dodeli orden za unapređenje HR profesije. Em znaš znanje, em propagiraš prave vrednosti, em predstavljaš uzor i kolegama iz struke i ostalima na planeti.

Šta vi mislite o šarenolikosti profesija sa kojima se susrećemo u našoj HR sferi? Ko su kolege koje vi imate u timovima? Da li smatrate prednošću ili manom što ih imate u timu? I ono što me neizmerno zanima – kako vi reagujete na tzv. HR šarlatana? Sigurna sam da ih ima u svim profesijama, ali me, Boga mi, u ovoj našoj mnogo nerviraju. Dođe mi da povičem: Šarlatan, šarlatan!

You may also like...