Gde vidite sebe za 5 godina?

Juče me zove drug koji ide na jedan razgovor za posao i pita me polu razočarano, polu iznervirano: face palm haus
“E, a šta ću ako me pooonovo budu pitali ono idiotsko pitanje “A gde vidite sebe za 5 godina”?

Kažem mu ja: “Jednostavno je – reci gde vidiš sebe za 5 godina” 🙂

On: “A zar je moguće da ću ceo život na razgovorima za posao da odgovaram na to isto pitanje? Zar ne mogu da izmisle neko drugo?”

I zaista, često se dešava da na razgovorima čujete to pitanje. To se dešava iz dva razloga.
Razlog prvi: to piše na papiru intervjueru koji mora ili želi rutinski da radi posao.
On se često ne pita puno oko tih pitanja nego je klasični ćata koji mehanički postavlja pitanja i beleži odgovore.
Razlog drugi: zaista im treba da čuju tvoje razmišljanje i to gde vidiš sebe.
Moguće da je pozicija takva gde je potreban kandidat koji razmišlja o dugoročnom ostanku u kompaniji i napredovanju kroz hijerarhiju. Ili pak suprotno, moguće da je pozicija otvorena samo radi zamene kolege koji odsustvuje na 6 meseci ili godinu dana. Ili pak, moguće da je pozicija takva gde je obavljanja posla rutinsko i brzo dolazi do zasićenja. U svim slučajevima, intervjueru je važno da čuje kako razmišljate o sebi i vidite svoju karijeru u narednom periodu.
Na prvu loptu, možda ćete biti iznervirani kao i moj drug koji misli da je HR ponovo neinventivan i rutinski kada postavi to pitanje ali zaista od takvog razmišljanja nemate ništa.hire me
Ukoliko i jeste rutinsko i prozaično što se nažalost u nekim kompanijama dešava češće nego što bi trebalo udahneš duboko i smisliš odgovor. U tom slučaju, kandidati često pribegavaju tzv. poželjnim odgovorima o kojima smo već ranije diskutovali.

Vremena su takva kava su, ljudi često govore o sebi onako kako misle da će obezbediti ulaznicu na naredni krug selekcije i biti bliže poslu. Ja i dalje mislim da je najbolje što možeš da uradiš je da kažeš ono što zaista misliš i želiš. Tako ćeš biti siguran da su te odabrali zbog toga što si ti a ne zbog toga što si nabubao pred razgovor samo da bi se dopao intervjueru. A onda je i tvoje i kompanijino zadovoljstvo veće i imaš mnogo veće šanse da za tih 5 godina budeš zadovoljan na tom svom radnom mestu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *