O meni

Kada god su me na razgovoru za posao ili u nekim drugima pitali ono čuveno (da kažem nešto o sebi), često sam bila preplavljena informacijama koje bih mogla da podelim sa njima a onda potom blokirala. Kako je sve u vežbanju, onda sam se dodatno pripremala za te razgovore. Jesam ja pričljiva i nije mi teško da iskažem ono što mislim i želim, ali uvek je najteže pričati o sebi i to u par rečenica. Zato ću samo nešto napisati o sebi na ovoj strani, a onaj ko bude želeo da zna više, pročitaće ostale tekstove 🙂

Na početku karijere objašnjavala sam sebe kao svaštorada. U početku sam se bojala da to izgovorim jer sam mislila da će me pogrešno shvatiti, a onda sam se ponosila time što se nisam usmeravala samo u jednom smeru već su me interesovale razne oblasti i aspekti. Prolazila sam nekoliko puta “hijerarhijske merdevine” – i bitisala od najniže do najviše karike hijerarhije. Na tom putu su me pratili izazovi i pobede, ali i izazovi i “ne, hvala” situacije. U svakom poslu koji sam radila učila sam bar po nešto. Svaki me je oblikovao, vajao moje veštine i znanja i dodavao malo novih iskustava koji su odlično začinili moju karijeru i CV. Ne bojim se izazova. Bojim se toga da ne prepoznam situaciju kada uzaludno trošim energiju. Jedan odličan izazov stavljen je pred mene nešto više od godinu dana od danas. Neprocenjivo iskustvo. Moj rukovodilac je otišla na trudničko i ja sam zvanično/nezvanično počela da nosim dva HR šešira. Danas su dva šešira moja stvarnost – nisu izazov. Izazov je bio samo prihvatiti činjenicu da je nošenje šešira na taj način potpuno drugačiji izazov za sebe.

Danas lakše donosim odluke, selektujem bitno od nebitnog i ne ležem pitajući se da li sam mogla još nešto više, već se budim i hrabro koračam u novi dan jer sada znam da ne postoji ni jedna situacija ili problem koji nisam rešila. Naoružana većim iskustvom i znanjem ulazim u novi dan – a vi ste dobrodošli u moj dan da podelimo iskustva. Hvala svima koji su deo mog sveta i koji potvrđuju činjenicu da će umetnost nas u HR sferi biti da sebe i ljude u našim kompanijama naučimo da pravimo balans između karijere (posla) i privatnog. Dakle hvala svima koji su deo mog sveta – kako na poslu tako i kod kuće. Oni će se već sami prepoznati. Hvala vam jer bez vas to ne bi bilo prihvatljivo, a o ravnoteži i da ne govorimo.