Moje novo perje

Kao što ni odelo ne čini čoveka, mislim da ni sertifikat ne ukazuje na stručnost. Međutim, mnogo mi je drago što je baš na ovom sertifikatu moje ime. Pažljivo sam birala i prvi put a onda poželela da nadogradim to što sam naučila na osnovnom kursu i u međuvremenu iskusila “na terenu” sa klijentima. Advance modul bio je spoj dobre energije tima u kom sam bila, spoj različitih stavova, ekspertize, načina razmišljanja a opet puno poštovanja individualnosti i različitosti u pristupu svakoga od nas. Puno poštovanja za naše klijente i nas same, puno novih znanja, lepih tehnika i pre svega praktičnog primenjivanja naučenog. Hvala mojim “klasićima” na svemu tome i hvala mnogo Jeleni Pavlović našem sjajnom kormilaru. Sjajno nađe meru i kad smo na pučini i kad smo na egzotičnom pustom ostrvu! 🙂

Umesto perja, možda bih svoj osećaj mogla da opišem i ovako – znate li onaj osećaj kada kupite nove, divne cipele po povoljnoj ceni? Stoje vam kao salivene –  kao za vas su pravljene, i znate da ćete u njima proći mnogo kilometara i da će ta udobnost i jednostavnost koraka sa njima doneti toliko toga dobrog na svakom putovanju koje odaberete ali i u svakodnevnim običnim situacijama. Ne znači da će hodati umesto vas ali svakako su nešto što će omogućiti da imate dobar oslonac u životnim putovanjima koje birate ili još lepše – za putovanja koja biraju vas. Daće vam priliku da se usresredite na stvarno bitne stvari bez žuljanja i razmišljanja o formi, da pratite put i svog saputnika ali i skrenete sa planiranog puta i kretente u neku potpuno drugu neistraženu krajnost ukoliko je to značajno za proces i suštinski važno vama i saputniku. Eto, to je moj novi sertifikat.

I da, forma sertifikacije nas ne čini boljim koučevima ali svakako je bitno u koju formu pakujete ono što jeste, svoja iskustva nova, stara, buduća i svoju ekspertizu koju brižljivo gradite nikad ne zaboravljajući etiku na putu ka razvoju svojih klijenata i timova.

Srce+praksa+sertifikat = jedva čekam naš ponovni susret da vidite moje novo perje 🙂

 

You may also like...